Lucia Kuráková pochádza z Fiľakova. Po ukončení hotelovej akadémie v Lučenci a inžinierskeho štúdia na vysokej škole Univerzity Mateja Bela odcestovala do Španielska, kde počas pravidelne počas letných prázdnin pracovala. Potom ako si vyskúšala zamestnanie v dvoch firmách, založila v Barcelone reštauráciu El Desván.
ZDROJE:
· El Desván na Instagrame (Instagram @el_desvan_bcn) – viac o Lucii
· Silna káva (www.silnakava.sk) – web podkastu Silná káva
· DEKRA Development (www.dekra-development.sk) – partner podcastu
· Prihláste sa k odberu Extra obsahu Silnej kávy => tu
POZNÁMKY:
[01:21] Čo je dôležité k úspechu, čo si väčšina ľudí možno nemyslí?
· Každodenná práca, trochu tvrdohlavosti a aj trochu naivity, cieľavedomosť a nevzdávať sa.
[03:18] Príbeh
· Odpoveď na otázku, ktorú si položila počas vysokej školy jej predurčila budúcnosť. Akú inú výhodu by som mohla mať na pracovnom pohovore na Slovensku po skončení VŠ? Odpoveď: extra jazyk – španielčina
· Plán na servítke z reštaurácie
[11:53] Ako si vybaviť pôžičku a úver na podnikanie
· Bezúčelová pôžička pre občanov – použitá na podnikanie
· Nechali sa vyhodiť z práce – dostali príspevok na podnikanie
[17:11] V čom je Luciin prístup iný oproti konkurencii
· Kvalita – maximum prípravy surovín priamo v reštaurácii, žiadne polotovary, urobiť to ako doma pre seba čo najlepšie ako vie
[21:30] Budúcnosť
· Byť pevne nohami na zemi a nepoblázniť sa z podnikania
[21:30] SILNÁ KÁVA NA ZÁVER
• identifikácia s Tomášom Baťom
• nehanbiť sa za žiadnu prácu a každú prácu urobiť na maximum
• práca popri štúdiu (brigády) je často po škole tým, čo tvorí rozdiel.
Záverečná myšlienka
[27:08]
· Rada pre tých, ktorý ešte nezačali podnikať a len rozmýšľajú a váhajú.
Netreba sa báť pustiť sa do toho. Treba zostať skromný a nestrácať základné hodnoty, pracovať a úspech potom časom príde.
ZDROJE:
· El Desván na Instagrame (Instagram @el_desvan_bcn) – viac o Lucii
· Silna káva (www.silnakava.sk) – web podkastu Silná káva
· DEKRA Development (www.dekra-development.sk) – partner podcastu